lauantai 10. tammikuuta 2009

torstain hernekeitto ja herkkupannukakku mansikkahillon kera


Hernekeitto on yksi minun suosikki ruoistani maun vuoksi. Vaikka valmistus vaatiikin vähän suunnittelua ja aikaa, tulee sitä kerralla iso kattilallinen, josta syö helposti pari päivää. Ongelmalliseksi olen kokenut sopivan lihan löytämisen, kaupoissa kun tuntuu myytävän vain porsaan sisä- tai ulkofilettä..

Tässä sopassa olen käyttänyt kahta lihaa, possun ulkofilettä pienen palasen (300 g) ja savuliharouhetta taisi olla lähemmäs puoli kiloa=) Eli lihaisa keitto oli. Herneet liotin yön yli, niin kuin ohjeessa neuvotaan ja seuraavana päivänä keitin reilu pari tuntia. Lihan lisäksi minun hernariini kuuluu ehdottomasti runsas määrä sipulia ja nyt kokeilin myös valkosipulia, mikä oli loistava lisämaun tuoja. Muutama maustepippuri vaan vielä kyytiin ja muita mausteita ei tarvitakaan, suolaa tulee tarpeeksi liharouheesta.

Pannukakkuun en yleensä ole käyttäny ollenkaan rasvaa, mutta bongasin jostain lehdestä pannariohjeen, johon tuli 100 g voita ja sitähän oli pakko kokeilla. Voita ei turhaan kehuta maun tuojana, sillä oli niin makoisaa että=) Parasta pannaria koskaan, oli meidän kummankin mielipide.

Tässä pannariin ohje: (pellillinen)

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g sulatettua voita

Sekoita kuivat aineet. Lisää maito, munat ja sulatettu, jäähdytetty voi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista n. 225 asteessa n. 30 min. Tarjoa mansikkahillon kera, NAM!

1 kommentti:

Lellu kirjoitti...

Vesi kielellä täällä taas lueskelen... :)