keskiviikko 21. tammikuuta 2009

raparperi-mansikka tiramisu


Tämän leivontaan et tarvitse edes uunia, ja on aivan IHANAA!! Löysin kampaajalla istuessani ja lehtiä lukiessani tämän ohjeen ja pyysin, jos saan repiä ohjeen lehdestä itselleni.. (onkohan jo vähän huolestuttavaa..=))

Sain työkaveriltani onnekseni hänen säilömiään pakasteraparpereja, kun kaupasta en niitä löytänyt.. Kiitoksia vielä!=)

8-10 Ladyfingers-keksiä
1,5 dl pakasteraparperia
1.5 dl pakastemansikoita
0,5 dl sitruunamehua
2 dl sokeria
1/2 vaniljatanko
2 dl vispautuvaa vaniljakastiketta
2 dl mascarponejuustoa
0,5-1 dl hunajaa
4 liivatetta
2 rkl triple sec-likööriä
kaakaojauhetta ja tomusokeria

Lado keksit esim. irtopohjavuoan pohjalle (itse laitoin n. 12 keksiä). Kiehauta raparperi, mansikat, sitruunamehu, sokeri ja vaniljatanko. Poista vaniljatanko ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Kaada sose keksien päälle ja anna imeytyä muutaman tunnin ajan (niin, että sose on jäähtynyt jääkaappilämpötilaan). Liota liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja mascarponejuusto ja lisää hunaja nauhana. Kuumenna likööri mikrossa ja lisää liotetut liivatelehdet joukkoon. Tarkista että liivatteet ovat sulaneet. Sekoita likööri-liivateseos massaan ja kaada marinoitujen keksien päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan (itse hyydytin n. 6h) Irrota vuoan reunat ja tarjoa. Sirottele pinnalle tomusokeria ja kaakaojauhetta.

Seuraavaksi aion laittaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin, jotta hyytyneen tiramisun voi siirtää tarjoilualustalle.

Ei kommentteja: