keskiviikko 21. tammikuuta 2009

kuivalihaa


Beef Jerkyn valmistukseen löytyy netistä lukuisia ohjeita, näin totesin sen jälkeen kun olimme omamme valmistaneet..

Työlästä hommaa ja laskimme että melkeinpä samanhintaista kuin kaupasta ostetut, mutta ihan mukavaa puuhaa kokeilumielessä.. Ja vaellusruoaksi ihan verratonta, jos ja kun löytää vaan mieleisensä marinadin.

Tässä yksi vaihtoehto (mies tykkäsi, minulle liian väkevä)

700 g:lle naudan sisäpaistia

2 rkl soijakastiketta
2 rkl teriyaki-kastiketta
2 rkl Worcestershire-kastiketta
2-3 valkosipulinkynttä hakattuna
1-2 tl sipulijauhetta
1-2 tl chilijauhetta
2 rkl punaviiniä
mustapippuria
1-2 tl nestesavua
1-2 tl siirappia

Laita liha pakastimeen muutamaksi tunniksi kohmettumaan. Leikkaa lihasta n. 5 mm paksuisia siivuja. Laita lihat minigrippussiin ja kaada marinadi sekaan ja anna maustua yön yli. Asettele lihat varras- tms. tikkuihin ja asettele uuniritilän väleihin roikkumaan. Anna kuivua n. 9 tunnin ajan 60 asteessa. Normi uunissa pidä uunin luukkua hieman auki, jotta ilma kiertää.





1 kommentti:

Lellu kirjoitti...

Jotenkin aika hurjan näköinen tuo kuva, missä ne lihat roikkuu uunissa...!