lauantai 1. marraskuuta 2008

50-vuotis täytekakku


Tässä hyvin perustavanlaatuinen täytekakku. Jos jotakin opin tämän kakun tekemisestä on se, että ei kannata ryhtyä kokeilemaan jotain sellaista, mitä aiemmin ei ole testannut. Ajatuksenani oli käyttää pastavärejä kerman värjäämiseen, minkä teinkin, mutta loppujen lopuksi pursotinkin sivuille ihan perusvalkoiset kermat.. En ehkä toista kertaa lähtisi värjäämään kermaa, sen verran karskin väristä siitä tulee.. Ja yön aikana leviää helposti ympärilla olevaan muun väriseen kermaan. Tässä kakussa esimerkin värien käytöstä saa vihreästä väristä.. Halusin kuitenkin tehdä kermakakun, jotenkin marsipaani kakut eivät mielestäni ole kovin kummoisen makuisia.. Toki kullakin oma makunsa..

Tässä kakussa sisältä löytyy mansikkasurvosta, banaanisiivuja ja lisäksi vaniljakiisseliä. Kakussa on yhteensä viisi kerrosta, yhdistin kaksi neljän munan kakkupohjaa. Maku oli ihan ok, hieman enemmän olisi kyllä saanut olla mansikkaa, mutta pelkäsin, että tulee liian kosteaksi ja olisi varmaan tullutkin, sillä kosteus oli nyt mielestäni melko lailla sopiva. Mutta ei missään nimessä ollut maultaan taikka ulkomuodoltaan edes parhaasta päästä luomuksia.. Taitaa olla vähän ruosteessa täytekakun tekotaidot..=)

1 kommentti:

Lellu kirjoitti...

NAM! Onpas herkun näköinen! :)