sunnuntai 19. lokakuuta 2008

maapähkinäkinuskilla peitetty banaani-suklaakakku



Lainasin kirjastosta jo tovi aikaa sitten kirjan Herkulliset täytekakut kirjan, kirjoittajana Maria Öhrn. Se on ihan täynnä toinen toistaan herkullisemman näköisiä kakkuja ja päätin viikonloppuna leipoa yhden maistiaiseksi=)

Ohjeessa sanottiin, että kakku vain paranee, kun se saa seisoa muutaman päivän. Eilen tein pohjan ja tänään päällystin sen. Ehkäpä se huomenna on vielä maukkaampi, kun ajattelin viedä sen työpaikalle maisteltavaksi.. Seuraava leipomusluomus tulee sitten kavereille tarjottavaksi=) Tokihan tänään oli jo pari palaa maistettava, mutta luulenpa tosiaan, etä huomenna se on vielä mehukkampi, tänäänkin toki jo hyvää=)

Tässä ohje:

Kakku:

3 kananmunaa
2 dl sokeria
75 g voita
1,5 dl maitoa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 hyvin kypsää banaania
100 g tummaa suklaata

Voitele irtopohjavuoka. Vatkaa kanamunat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita se maidon kanssa vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää seos varoen taikinaan. Soseuta banaanit ja lisää soseeseen puolet kakkutaikinasta. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita sula suklaa jäljellä olevaan kakkutaikinaan. Kaada banaanitaikina kakkuvuokaan ja sen päälle suklaataikina. Vedä taiknaan haarukalla lähes pohjaa myöten muutama veto niin, että takinat sekoittuvat ja muodostavat marmoroidun kuvion. Kypsennä 175-asteisen uunin alimmassa osassa 40 minuuttia. Jäähdytä kakkua kylmässä mieluiten seuraavaan päivään. (Ohjeessa sanottiin, että kakku olisi pitänyt kumota, mutta itse en niin tehnyt)

Kinuski:

1 dl paahdettuja (ja suolattuja) maapähkinöitä
hieman vajaa 100g voita
3/4 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
1 dl kuohukermaa

Huuhdo tarvittaessa maapähkinöistä enempi suola pois. Sekoita sokeri, voi, siirappi ja kerma paksupohjaisessa kattilassa ja kiehauta seos. Keitä kinuskia niin kauan, että se sakenee ja muuttuu kullanruskeaksi. Lisää lopuksi maapähkinät ja levitä kinuski kakun päälle. Jätä kakku jäähtymään. (tapani mukaan tein päällystettä eli kinuskia vähän reippaammin, kuin mitä ohjeessa sanottiin, tässä siis omat aine määräni..)

1 kommentti:

Lellu kirjoitti...

NAM!
Kaveriversiota odotellessa. ;)