maanantai 24. marraskuuta 2008

puolukkapiiras

Tällaista oli voileipäkakun seurana.. Ohje "Limepippurin" blogista.

Puolukka-kauratoscakakku

Pohja

150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl sihtiruisjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
noin 2 dl puolukoita survottuna

Kuorrutus
75 g margariinia
1 dl sokeria
2½ dl kaurahiutaleita
3/4 dl maitoa
½ rkl jauhoja
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää sitten munat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa sekoittaen taikina nopeasti tasaiseksi. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Levitä puolet taikinasta pohjalle. Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä täyte taikinapohjan päälle. Levitä täytteen päälle varovasti loput pohjataikinasta. Paista 175 asteessa 30 minuuttia.

Kun kakku on ollut uunissa n. 20 min, valmista kuorrutus sulattamalla rasva ja lisäämällä joukkoon muut aineet lukuunottamatta vaniljasokeria. Anna kiehahtaa ja lisää lopuksi vaniljasokeri. Levitä kuorrute puolivalmiin kakun päälle ja paista kakkua vielä 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Kakku maistuu sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.



Itse valmistin toscan liian aikaisin ja siitä tuli aivan tönkköä, siksi lisäsin ohjeeseen tuon, että toscan valmistus kannattaa aloittaa vasta kakun ollessa paistunut 20 min.

Mehukasta piirasta, vaikka kuva ei kyllä siltä näytä, jäätelön kanssa varmasti vielä parempaa..=)

Ei kommentteja: