perjantai 23. huhtikuuta 2010

punajuuripasta


Tässä ihana kasvisruoka taikka ruokaisa lisuke esim. lohelle. En ole koskaan valmistanut mitään punajuuresta, tuoreesta sellaisesta, koska lapsena minulle jäi tuoreesta punajuuresta kammo. Nyt kuitenkin rohkenin kokeilla ja varmasti teen joskus uudestaan, oli hyvää!

4 hengelle:

4 kokonaista punajuurta
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 dl ruokakermaa
1 tl kuivattua basilikaa
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1/2 dl hasselpähkinärouhetta
valmista pastaa haluamasi määrä (n. 4 hengen annos)

Lisäksi 100 g sinihomejuustoa halutessasi ( tätä en itse testannut, kun en huomannut tätä kohtaa ohjeesta, mutta sopii varmasti loistavasti!)

Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kasarissa, lisää joukkoon punajuuriraaste ja valkosipulit. Paista kunnes punajuuri on kypsää (ei kestä montaa minuuttia). Lisää kerma ja mausteet ja hauduta hetki. Lisää lopuksi pähkinärouhe. Lisää valmis pasta punajuurikastikkeen joukkoon. Annostele pasta lautaselle ja murustele halutessasi päälle sinihomejuustoa.

Ei kommentteja: