maanantai 28. kesäkuuta 2010

sinappihunnutettua kanaa




Tässä herkkuohje kanalle!

Alunperin tein kokonaiselle broilerille, mutta tuoreita kokonaisia broilereita on vain harvoissa paikoissa saatavilla, joten tässä ohje hieman arkisempaan versioon.

Tarvitset siis paketin koipireisiä ja paketin rintaleikkeitä. Asettele paistovuokaan ja ei muuta kuin kastikkeen tekoon..


Sinappikastike:

n. 1 dl Dijon-sinappia
n. 0.2 dl dijon hunajasinappia tai muita makeita sinapinloppuja
2 rkl sitruuna-viinietikkaa
n. 2 rkl sinapinsiemeniä
1 rkl mustia seesaminsiemeniä (ei löytynyt mistään, jätin pois)
1 sitruunan kuori raastettuna
1 rkl hunajaa
1-2 oksaa rosmariinia, neulaset nypittynä

Lopppuvaiheessa päälle:

n. reilu desilitra parmesanraastetta
n. 30g voita palasina

Sekoita sinappikastikkeen aineet keskenään ja sivele koipien ja rintaleikkeiden päälle. Laita uuniin n. 200 asteeseen. Kypsennä n. 35-40 min uunissa, jolloin sinappi on jo hieman kiinnittynyt pintaan. Ripota sitten kanojen päälle parmesanraaste ja laita päälle voipalaset. Jatka vielä n. 30 min. Tarjoa esim. keitetyn riisin kera.



(jos joku on kiinnostunut kokonaisen broilerin valmistuksesta, käy kurkkaamassa osoite: http://siskotkokkaa.blogspot.com/2010/01/sinapin-kohtalo-ja-ehka-parasta-kanaa.html)

Ei kommentteja: