keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

täydellinen pastakastike

Tätä kannattaa kokeilla! On helppo ja maukas tehdä, vaikkapa vieraille, joista ei ole ihan varma monelta tulevat taikka viikonloppuna, kun olla möllöttää vain kotosalla. Alkuvalmisteluihin ei mene kuin pieni tovi ja sitten kastike vain hautumaan.. Kun haluaa ruveta murkinoimaan, ei muuta kuin pastan keittoon ja maukas ateria on valmis. Suosittelen tekemään kerralla isomman satsin.. Itse en tehnyt ja harmittaa..

Tässä ohje:

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
paljon valkosipulia
muutama siivu pekonia
2 prk tomaattisosetta
2 dl punaviiniä
2 porkkanaa raastettuna
1 palsternakka raasteena
1 rkl fariinisokeria
1 rkl basilikaa
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
mustapippuria
suolaa
öljyä
(parmesaania)
spagettia

Silppua pekonit ja paista ne kuumalla pannulla. Lisää sekaan 1 rkl öljyä ja pilkotut sipulit ja valkosipulit ja kuullota ne. Lisää jauheliha osissa ja paista hyvin. Lisää tomaattisose, kasvikset, yrtit, mausteet, viini ja fariinisokeri. Anna hautua 2-6 tuntia kannen alla, mitä pitempään, sen parempi. (itse haudutin 3h)
Keitä spagetti ja yhdistä kastikkeeseen. (Ripottele parmesaania päälle ennen tarjoilua)

Itse ajattelin tehdä kastiketta varastoon ilman jauhelihaa ja sitten vain lisätä haluamaani lihaa tarjoiluhetkellä.

Valitettavasti kuvaa ei ole nyt tarjolla, mutta näyttää perus pastakastikkeelta, hieman tummempaa vain..

Ei kommentteja: