keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

uppomunia ja herkkusalaattia


Pääsiäisen aikaan tuli testattua kaikenlaista uutta, mutta kuitenkin yksinkertaista. Tässä oiva ja maistuva iltapala tai kevyt lounas.

Uppomunat:

(2 hengelle)


1 litra vettä
1 rkl merisuolaa
1 dl väkiviinietikkaa
2 kananmunaa

1. Lämmitä vesi kiehumispisteeseen (älä ihan kiehuvaksi, vaan poreilevaksi) ja lisää joukkoon merisuola ja etikka. Jos vesi kiehuu liikaa, se voi sotkea munan rakenteen

2. Riko muna esimerkiksi kauhaan tai kahvikuppiin. Pyöräytä muna yksitellen veteen niin, että valkuainen peittää keltuaisen. Keltuainen ei saa rikkoontua. Voit myös vaihtoehtoisesti tehdä kuplivaan veteen kauhalla voimakkaan pyörteen ja kumota sen jälkeen munan yksitellen pyörteeseen.
Vedessä valkuainen kietoutuu keltuaisen ympärille. Älä kypsennä kattilassa kerrallaan kahta munaa enempää

3. Anna munan hautua 2-4 minuuttia, jonka jälkeen nosta muna reikäkauhalla pyyhkeen tai talouspaperin päälle valumaan. Halutessasi voit poistaa uppomunasta ylimääräiset valkuaisroippeet ennen tarjoilua

4. Uppomunan voi syödä esim. paahtoleivän päällä, salaatin kera tai sellaisenaan. Päälle voi halutessaan ripauttaa suolaa ja mustapippuria. Uppomunat voi tarjoilla lämpöisinä tai kylminä

Etikan tehtävä on pitää kananmuna koossa vedessä hautuessaan. Itse haudutin munia reilu 3 minuuttia, mutta seuraavalla kerralla vielä minuutti lisää, jotta keltuainen ei jää ihan löysäksi.

Vuohenjuusto-pekonisalaatti:

2 hengelle

1 ps pakasteherneitä (200g) (seuraavalla kerralla korvaan herneet kurkulla!!)
5 viipaletta pekonia
salaattia
vuohenjuustoa itselle sopivasti
1 omena

Kastike:

2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
2 tl sinappia
2 tl hunajaa (itse laitoin vaaleaa siirappia ja sopi hyvin)
1 valkosipulin kynsi pilkottuna
ripaus suolaa ja mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Sulata herneet kevyesti mikrossa (saavat jäädä hieman kohmeisiksi). Paloittele pekonit ja paahda pannulla rapeiksi. Pilko omena ja vuohenjuusto sopiviksi paloiksi. Revi salaatti sopiviksi paloiksi. Sekoita salaatin ainekset ja kaada kastike päälle.


Niin, kuvassa on myös perunarieska, johon löytyy myös ohje blogistani..

Ei kommentteja: