sunnuntai 7. joulukuuta 2008

banaani-suklaa täytekakku


Löysin kuin löysinkin kirjastosta hetken odottelun jälkeen juuri ilmestyneen "Mestari Aleniuksen kakkuklassikot" kirjan ja seuraava luomus on tehty hänen ohjeitaan tarkasti seuraillen. Erinomainen kirja! Hyvät ja selkeät ohjeet, välillä ihan kuvallisenakin.. Tämä kakku oli minulle jo entuudestaan tuttu, Aleniuksen tekemänä.. mutta sen verran hyvät ohjeet hän on kasannut, että onnistuin mielestäni itsekin erinomaisesti..

Ihan huvikseni en kakkua leiponut vaan lauantaina oli, ei minun vaan, toisen puoliskon valmistumisjuhlat.. Seuraavien kuvien koristeista voi ehkä arvailla mihin valmistuttiin..=)


Tässä vielä kuva koko tarjoiluista. Meillä kun on ihan mahdottoman pieni pöytä, niin piti vähän miettiä tuota tarjoilu tapaa ja kun ei olla kahvinjuojia, niin ei ole myöskään kahvikuppeja, vain mukeja.. mutta ihan siistin näköistä tuli, tarjoilut olisi voinut toki miettiä vähän värikkäämmiksi..=) Pöydästä löytyy kakun lisäksi Hanna tädin kakkuja, leipiä kinkku-kasvis-tuorejuusto täytteellä ja ihan perus pullapitkoa.



Tässä sitten ohjetta täytekakkuun:

Pohja:

6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Valmistetaan ihan peruskakkupohjan mukaan. Paisto 180 astetta 35-45 min.

Täyte:

n. 700g banaaneja kuorittuna ja viipaloituna (n. 5 kpl keskikokoisia banaaneja)
1 sitruunan mehu tummumisen ehkäisemiseksi

Kostutus:

2 dl omenamehua
n. 1 dl sitruuna mehua (1 sitruunan mehu)
0,5 dl keitettyä ja jäähdytettyä vettä
1/3 dl sokeria

Suklaakastike:

1 dl vettä
0,5 dl sokeria
1 rkl tummaa siirappia
0,5 dl kaakaojauhetta
1 rkl voita
0,5 tl suolaa

Sekoita muut ainekset kylmään veteen ja keitä 10-15 min.

Tryffeli:

0,5 dl kuohukermaa
130 g tummaa suklaata
15 g voimakassuolaista voita
1-2 rkl tummaa rommia

Kiehauta kerma ja sekoita siihen ensin paloiteltu suklaa ja sitten muut ainekset. Jäähdytä.

Vaniljakiisseli:

2 dl maitoa
3 rkl sokeria
2 munan keltuaista
2 rkl Maizena-maissitärkkelystä
1/3 tl suola
2 tl vaniljasokeria
1 rkl voita

Sekoita kaikki muut ainekset paitsi vaniljsokeri ja voi 0,5 dl:n kylmää maitoa. Lisää seos 1,5 dl:n kiehuvaa maitoa ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljasokeri ja voi. Jäähdytä.

Vaniljakerma:

2 dl kuohukermaa vatkattuna sekoitetaan vaniljakiisseliin.

Tarvitset myös 3 dl kuohukermaa kakun päällystämiseen.


Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Jätä alimmainen osa hieman paksummaksi. Kostuta alimmainen pala ja laita siihen puolet banaaniviipaleista hieman limittäin. Laita sitruunamehua banaaniviipaleiden päälle. Valuta 1/3 dl suklaakastiketta banaaniviipaleiden päälle ja levitä sitten puolet vaniljakermasta. Laita vaniljakerman päälle 2-3 rkl tryffeliä. Kostuta myös keskimmäinen kakkupohja ja kokoa sen päälle ainekset vastaavalla tavalla. Kostuta myös päällimmäinen pala ja sivele loppu suklaakastike sen pinnalle. Levitä osa kuohukermasta pinnalle ja sivuille. Pursota kakun keskeltä ulospäin paksunevia "raitoja" niin monta kuin haluat (minulla taisi olla 8, ohjeessa 12).

Kinuski:

0,5 dl kermaa
3/4 dl fariinisokeria
1/2 tl vaniljasokeria
20 g voimakassuolaista voita
20 g valkosulaata

Mittaa kattilaan kerma ja sokerit ja keitä seosta miedolla lämmöllä n. 20 min. Lisää kylmä voi ja lopuksi suklaa.

Pursota kakun päälle renkaita kinuskista ja lopuksi pehmennettyä (lämmitettyä) tryffeliä, jota voit hieman voimistaa suklaalla.

Ripottele kakun reunoille suklaa rouhetta (tummaa suklaata 200g).

Kuulostaa makealta, mutta lopputulos on ihanan harmoninen.. Suosittelen!!!!!!

ps. vielä löytyy pieni pala kotoota, joten jos haluat tulla maistamaan, pidä kiirettä..=)

2 kommenttia:

Lellu kirjoitti...

Ihana kakku! :)

hande kirjoitti...

kiitos=)