sunnuntai 14. joulukuuta 2008

auringonkukka täytekakku


Tein siskoni tupareihin sisustukseen sopivan kakun. Testasin myös samalla ensi kertaa kukkakakkuvuokaa. Pohjana oli 6 munan peruskakkupohja:

6 kananmunaa
2dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täytteen tein taas Aleniuksen kirjan mukaan, suosittelen tätäkin! Ihanan raikas ja kaikki pitivät!

Täytteenä oli mangoa pikku lisukkein, tässä ohje:

Mangohillo:

325 g säilöttyä mangoa
1,5 dl hillosokeria
4 liivatelehteä
2 sitruunan mehu (n. 2dl)

Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä. Soseuta mangot ja kiehauta sose hillosokerin kanssa. Purista vesi liivatteista ja sekoita ne kuumaan mango-sokeriseokseen. Raikasta hillo sitruunamehulla. Jäähdytä kunnolla ja ota erilleen 1 dl mangokermaa varten.

Mangokerma:

4 dl kuohukermaa
1 dl mangohilloa

Kostutus:

n. 2,5 dl mango-appelsiinimehua (itse laitoin n. 3 dl, kun täytin kakun tarjoamispäivänä)



Leikkaa kakku kolmeen osaan, alin kerros kannattaa jättää hieman paksummaksi. Kostuta pohjimmainen pala, levitä päälle vajaa puolet mangohillosta ja sen jälkeen levitä myös vajaa puolet mangokermasta. Tee samoin toiselle ja kolmannelle kerrokselle.

Jäähdytä pohjustus kunnolla.

Auringonkukka koristelu:

Vatkaa 1 dl kermaa, jonka värjäät kaakaojauheella (ei sokeroitu). Pursota pieniä ja matalia "ruusukkeita" kakun pinnalle.

Vatkaa 3 dl kermaa, jonka värjäät keltaisella ja pienellä määrällä punaista pastaväriä. Pursota loppuosa kakusta keltaisilla "ruusukkeilla"

2 kommenttia:

Anna Emiliaana kirjoitti...

Vaikuttaa ihanan raikkaalta, tykkäisin varmasti. Kohta pitääkin alkaa miettiä ristiäisherkkuja, oh no... Odottelen joulukarkki ja konvehtireseptejä. Ellu kertoi, et teillä on sellaisten askartelua tiedossa. Ihanaa joulunodotusta...

Lellu kirjoitti...

Nam nam! :)
Laitoin blogiini kuvan meidän konvehtiluomuksista. :)