tiistai 14. lokakuuta 2008

perunarieskat


Tämä on jo monen vuoden kestohitti meillä. Lähes aina kun perunamuussia jää yli, teen lopusta perunamuusista perunarieskoja. Runsas sivallus voita tai margariinia valmiin reiskan päälle ja kyllä maistuu..=)

Ohje on hyvin simppeli:

perunamuusia
sen verran maitoa, että taikinasta tulee hieman juokseva
pari munaa
vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta.

Ensin laitetaan maito muussin sekaan, sekoitetaan. Sitten lisää munat. Sekoita pieneen määrään vehnäjauhoja leivinjauhe ja sekoita seos taikinaan. Lisää lopuksi niin paljon vehnäjauhoja, että pystyt ottamaan taikinasta kämmenellisen verran taikinaa ja muotoilemaan siitä rieskan. Mitä löysemmäksi saat taikinan jätettyä sen mehevämpiä rieskoista tulee.

Paisto 200 asteessa rieskojen koosta ja paksuudesta riippuen 15-25 min.

Tästä ohjeesta pitää mainita sen verran, että tätä ei ole poimittu mistään, vaan itse säädetty ja kokeiltu.. Siksi tarkkoja tarvikemääriä ei ole..=)

Ei kommentteja: