maanantai 28. kesäkuuta 2010

juhannusmenu

Tässä oiva menu-yhdistelmä kesän juhliin!

1. Rapea parmankinkku-melonisalaatti
2. grillattua ankanrintaa, rosmariinisipuleita ja hunaja-misokastike


3. mansikoita ja raparperilla maustettua vaahtoa


4. Juomana drinkki nimeltä Shandy

Ja sitten ohjetta:

1.
1/2 cantaloupe melonia
700 g vesimelonia
250g mansikoita
200 g mozzarellaa
1 ruukku salaattia
80 g parmankinkkua

paloittele melonit, mansikat ja mozzarella. Revi salaatti. Laita kulhoon ja lisää päälle uunissa paahdettua parmankinkkua (200 asteessa n. 5.10 min (seuraa ettei pala)) murennettuna.

2.

Meidän ankalle kävi vähän köpelösti, kuten kuvasta näkyi meinasi kärähtää grillissä oikein kunnolla, mutta onneksi vain paksu rasva kärventyi ja liha oli hyvää. Ankka oli marinoitu n. tunnin ajan 2 rkl hunajassa, 1 rkl soijakastikkeessa ja ripauksessa kanelia ja neilikkaa. Kastikkeeseen tarvitset nämä ainekset:

4 rkl misotahnaa (myydään Stockmannilla)
4 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl Dijon sinappia
2 rkl vettä
2 rkl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1,5 rkl soijakastiketta
1,5 rkl omenaviinietikkaa

Sekoita kaikki ainekset, lämmitä nopeasti kattilassa, älä kiehauta. Anna vetäytyä 30 min huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Voi tarjoilla kylmänä ja kuumana ja sopii myös marinadiksi.

3.
1 l mansikoita
Kastike:
0,5 l raparperin paloja
1 dl fariinisokeria
250 g mascarponejuustoa
1 dl kermaa

Keitä raparperista ja sokerista sose ja jäähdytä. Sekoita mascarpone, kerma ja raparperisose kastikkeeksi. Laita mansikat tarjoiluvadille tai annosmaljoihin ja laita päälle runsaasti vaahtoa.

4.

vaaleaa olutta
sitruunasoodaa (sprite esim.)
sitruunaviipaleita

Laita 1-2 sitruunaviipaletta korkeisiin laseihin. Kaada lasi puolilleen olutta ja päälle virvoitusjuomaa. Kummankin juoman on oltava jääkylmiä!

Ei kommentteja: