lauantai 14. elokuuta 2010

Maksaa venetsialaiseen tapaan balsamico kastikkeessa


En ole juuri valmistanut maksaruokia, mutta mieheni löysi tällaisen ohjeen ja ollaan tehty jo useasti. Kerrassaan hyvää ja halpaakin!

500g naudanmaksaa (kalvot poistettuina)
1 kpl keltasipuli
100 g voita
1 dl oliiviöljyä
1/2 dl Balsamico-viinietikkaa
persiljaa
suolaa
mustapippuria

Halkaise sipuli ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipuli kattilassa oliiviöljyssä. Lisää voi, balsamico ja anna hautua noin 30 minuuttia kannen alla. Sekoittele välillä.

Viipaloi maksa niin ohuiksi siivuiksi kuin pystyt. Kuumenna pannu ja paista maksaviipaleet nopeasti molemmilta puolilta öljyssä, maksa kannattaa jättää sisältä punertavaksi. Asettele tarjoiluvadille, lisää kastike ja ripottele päälle persiljasilppua.

Loistavaa esim. perunamuusin/-murskan kanssa.

Ei kommentteja: