torstai 11. kesäkuuta 2009

mustikkainen jälkiruoka


Tämä ohje toimii hyvin myös esim. vähän parempana iltapalana tai välipalana.

Ohje on mukailtu siltä osin kuin muistan esikoulun ruokalasta. Silloin aina silloin tällöin (liian harvoin) tarjottiin meille pikkuisille jälkiruokaa ja tämän on tarvinnut olla ihan huippu hyvää, kun on jäänyt näin pinttyneesti mieleen. Ihanan helppo valmistaa ja maistuu varmasti kaikille!

Tähän tarvitset:

vaniljakastiketta (joko oma tekemää tai kaupasta ostettua)
pakastemustikoita n. 100 g/syöjä + maun mukaan niihin sokeria
kaurahiutaleita + margariinia/voita + sokeria

Valmistus menee yksinkertaisuudessaan näin:

Ota mustikat hieman ennen tarjoamista sulamaan ja lisää niihin hieman sokeria. Laita pannulle nokare voita/margariinia (neljälle hengelle n. 50 g max) kuumenemaan. Lisää kuumenneen voin joukkoon sopiva määrä kaurahiutaleita (neljälle hengelle reilu 1dl) ja hämmennä koko ajan. Lisää samalla joukkoon myös hieman sokeria. Laita kuuma kauraseos mustikoiden päälle ja kaada annoksen päälle haluamasi määrä vaniljakastiketta. Annos on valmis tarjoiltavaksi!

Ei kommentteja: