keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

juhlaa arkena..


Tässä kokonaisuutena loistava ateria! Oli pakko tehdä keskellä arkea, kun halusin laittaa erään pippurikastikkeen ohjeen tänne.. Loistava kastike vaikka juhannuslihoille!

Tämän kastikkeen olen saanut työkaveriltani, ja olen nimennyt sen hänen mukaansa, Helenan pippurikastike=)

Tässä ateriassa oli tarjolla naudan entrecote pihvit, lohkoperunat ja tämä vallan hyvä kastike, ja tietysti salaattia.

Pihvien paistoon oiva vinkki! Ota liha lämpimään niin että se ehtii olla huoneenlämmössä väh. 1 h (max 2 h). Paista tulikuumalla pannulla n. 30 sek/ puoli ja käännä pariin otteeseen (toki jos liha on kovin paksua, kannattaa lisätä paistoaikaa). Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla vain toiselta puolelta. Laita pannun päälle folio tai kansi, nosta pannu kuumalta levyltä syrjään ja annan pihvien mehustua hetken ajan. Näin saat medium-paistettuja pihvejä.

Usein ei tule tehtyä lohkoperunoita itse eikä kyllä valmiinakaan, mutta nyt omatekemät onnistuivat vallan hyvin. Laitoin lohkottuihin kuorellisiin perunoihin 1/2 dl öljyä ja sen joukkoon mausteeksi suolaa, paprikajauhetta, sipulijauhetta, mustapippuria, timjamia ja chilijauhetta. Puoli tuntia uunissa 200-225 asteessa.

Mutta sitten kastikkeeseen!

Helenan pippurikastike:

(reilu 4 hengen annos)

2 dl kermaa
1 mustapekka pippurijuusto
2 rkl siirappia
2 rkl sinappia
2 rkl soijakastiketta

Laita kaikki aineet kattilaan ja kuumenna hämmentäen. Keitä hetki miedolla lämmöllä, jotta kastike keittyy hieman kokoon, jää muuten tosi litkuksi.

Sopii monenlaisen lihan kanssa, veikkaan että menee kanankin kanssa..

Ei kommentteja: