torstai 11. kesäkuuta 2009

kanttarellirulla


Tämän ruuan teemana oli, että mies etsii ohjeen ja minä valmistan... Tällainen sitten löytyi..=) Ehkei ihan paras vuodenaika tämän rullan tekemiseen, mutta löytyi kaupasta sentään säilykekanttarelleja ja niillä onnistui mukavasti, vaikkei ihan halvalla päässytkään, kun yksi purkki maksoi n. 4 € ja niitä tarvitsi kaksin kappalein..

Mutta tässä ohjetta

Pohja:

4 kananmunaa

4 dl maitoa

2 dl vehnäjauhoja

2 rkl tomaattipyrettä

1/4 tl suolaa


Täyte:

1 rkl öljyä

1 dl sipulia silputtuna

1 litra kantarelleja (laitoin tosiaan 2 säilykepurkkia, ei ihan litraa ollut)

200 g ruohosipulituorejuustoa

Kuorruttamiseen juustoraastetta

Sekoita kaikki taikinan ainekset kulhossa ja paista pohja leivinpaperin päällä uunipannulla n. 200 asteessa n. 20 min. Kumoa kypsä munakaslevy leivinpaperin päälle.

Valmista täyte. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulisilppu. Paloittele kantarellit pannulle ja kuumentele niitä niin että liika kosteus haihtuu sienistä. Jäähdytä seosta hieman ja sekoita juusto sekaan. Tarkista täytteen maku.

Levitä täyte pohjalle ja rullaa käärötortun tapaan. Ripottele juustoraaste päälle ja ruskista kuumassa (225 astetta) uunissa kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.

Tarjoa joko kuumana tai kylmänä raikkaan salaatin kanssa. Kovin montaa palaa ei pysty kerralla syömään, koska sienet ovat minun mieleeni ainakin melko "makeita", mutta iltapalana toimiva!

Ei kommentteja: