sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

tortillapaistos


Tässä oiva illanistujaisruoka jopa kahdeksalle henkilölle, jos on muutakin tarjottavaa mukana, mutta muuten n. 4 hengelle. Illanistujaispöydän komistus ja vieläpä herkullisen makuinenkin=)

Valmistus on helppoa:

1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 ps herne-maissi-paprikasekoitusta
2 tl chilijauhetta
ripaus suolaa
2 dl paseerattua tomaattia
n. 1/2 tölkkiä salsa- tai tacokastiketta (itse käytin tacokastiketta melkein purkillisen)
8 tortillaa
1 avokado
1 tomaatti
1,5 dl juustoraastetta

tarjoiluun kermaviiliä tms.

Hienonna sipuli ja ruskista öljyssä pannussa. Lisää jauheliha ja ruskista sekin. Lisää pakastevihannekset, mausteet, paseerattu tomaatti ja taco/salsakastike. Keittele muutama minuutti ja tarkista kastikkeen maku.

Aseta leivinpaperilla peitetylle pellille tortilla ja levitä siihen kastiketta. Lado samanlaisia kerroksia päälleekkäin siten, että päällimmäiseksi tulee tortilla. Halkaise avokado, poista siemen ja kuori. Viipaloi malto. Viipaloi myös tomaatit (itse käytin kirsikkatomaatteja, jotka halkaisin). Asettele viipaleet tortillakakun pinnalle ja sirottele päälle juustoraastetta. Pane keko ennen tarjoamista uuniin n. 10 minuutiksi 200 asteeseen. Tarjoa lisänä salaattia ja kermaviili- tms. kastiketta.

Tarjoilun helpottamiseksi kakku kannattaa jakaa jo valmiiksi annospaloihin terävällä veitsellä. (Ja ennen viipalointia siirtää tarjoiluastialle, itse jätin pellin päälle, eikä ole kovin kaunista, kuten kuvasta näkee..)

Ei kommentteja: