torstai 9. huhtikuuta 2009

naudanlihaa ja sipulia




Pitkästä aikaa päivityksiä..

Tässä ruoka, jota olen ehtinyt valmistamaan puolen vuoden sisällä useita kertoja, niin hyvää ja maukasta se on. Valmistus itsessään on todella helppoa ja nopeata, kunhan hoitaa lihan viipaloinnin vain ajoissa..

Tässä ohjetta:

Naudan paistia (yleensä kaupoissa myydään n. 600-800g paloja, olen käyttänyt yleensä sisäpaistia)
3 isoa keltasipulia
3-5 valkosipulin kynttä
Öljyä
Soijaa maun mukaan


Laita paisti pakastimeen n. 3-4 tunniksi, niin että kohmettuu. (huom! poista pakkauksesta veri ja kuivaa hieman paistin pintaa paperilla). Leikkaa paistista sen ollessa kohmeinen lihaveitsellä ohuen ohuita lihalastuja.



Paloittele sipulit reiluiksi paloiksi. Suikaloi valkosipulin kynnet. Kuumenna pannu kuumaksi. Lisää öljyä reilu loraus (ainakin 1/2dl). Lisää valkosipuli ja heti perään liha ja keltasipuli. Sekoita niin kauan kuin liha on kypsää. Mausta lorauksella soijaa ja sekoita.

Tarjoa keitetyn riisin tms. kanssa.

Ei kommentteja: