tiistai 19. elokuuta 2008

Nam!


Maistelut tehty, tuloksena makeakiintiön täyttyminen ja tyytyväisyys. Makuja oli useita, mutta kaikki hyviä. Tosin makeudesta ei ollut pulaa, jollekin jopa liian makea..

Ja nyt ohjetta:

BANAANIKAKKU:

150 g voita
4,5 dl sokeria
3 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
0,75 dl kermaa
4 banaania
1 dl suklaarouhetta


1. vaahdota voi ja sokeri
2. lisää munat yksitellen sekoittaen voi-sokeriseokseen
3. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen
4. lisää lopuksi kerma, muussatut banaanit ja suklaarouhe

UUNI 150 astetta n. 1 tunti

SUKLAAMOUSSE:

200 g tummaa suklaata
3 dl kermaa
2 rkl sokeria
2 liivatelehteä
2 rkl appelsiinimehua
tilkka rommia halutessasi

1. laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan
2. sulata suklaa vesihauteessa
3. vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi
4. lisää kerma sulaneen, hieman jäähtyneen suklaan joukkoon voimakkaasti vatkaten. Mausta sokerilla
5. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi (esim. mikrossa) ja sekoita liivatelehdet siihen. Kaada seos suklaavaahdon joukkoon ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen
6. Kaada mousse täytteelle varattuihin uomiin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, ennen kuin laitat puolikkaat yhteen.

Annoin kakun hyytyä yön yli ja tein vasta sitten kuorrutteen:

400g tuorejuustoa
n. 125g voita
n. 300 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

1. ota voi huoneenlämpöön hetkeksi
2. vatkaa tuorejuusto vatkaimella löysäksi ja lisää samalla voi
3. lisää tomusokeria vähitellen

Värjäsin n. 2/3 keltaisella pastavärillä ja laitoin tähän massaan myös tilkan sitruunamehua ja n. 1/3 kaakaojauheella. Kaakaojauhetta laitoin sen verran, että sain haluamani ruskean sävyn.

Kuorrutteen pursotin kakun reunoille ja pinnalle levitin keltaista kuorrutetta. Lopuksi vain suklaarusinat, ja syömään!=)

Banaanikakku itsessään oli tosiaan jo hyvin mehevää, mikä olikin hyvä, koska taikinaa on aika paljon verrattuna täytteeseen. Eli tämä ohje ei ihan ollut täytekakun veroinen kosteudeltaan, mutta eipä lie tarkoituskaan..=)

Kuten kuvasta näkyy, sydän ei erotu kovin selvästi ja moussea on tainnut olla hieman liian vähän, kun sydämeen on tullut pieni lovi=(

Eli jatkossa taikinan ja täytteen pitäisi olla hieman erivärisemmät, mikäli haluaisi lisää näyttävyyttä. Mutta ensi yritykseksi olen erittäin tyytyväinen näköön ja makuun..

1 kommentti:

Lellu kirjoitti...

Kiitos ihanasta kakusta! Syötiin sitä vielä iltapalanakin. :) Herkkua oli!