maanantai 18. elokuuta 2008

Makea chilimarinadi



Tätä marinadia olen onnistuneesti käyttänyt sekä possulle että kanalle. Ohje on vähän omituinen, koska nimestä huolimatta siihen ei tule lainkaan chiliä. Cayennepippuria kylläkin, joten tulisuutta löytyy mukavasti, mutta maku on silti ihanan makea, joten suu ei pääse palamaan=) Itse olen käyttänyt ohjeesta huolimatta kuivattuja kokonaisia chilejä keittämisvaiheessa ja ottanut ne sitten keittämisen jälkeen pois.

Tässä ohje:

Makea chilimarinadi:
2 punaista paprikaa
10 valkosipulinkynttä
1/2 dl valkoviinietikkaa
2,5 dl sokeria
1 dl vettä
1 tl cayennepippuria

öljyä haluamasi määrä
suolaa halutessasi

Murskaa paprikat ja valkosipulit (itse olen käytt
änyt silppurikonetta (vai miksiköhän sitä sanotaan) Laita murska ja muut ainekset kattilaan ja keitä muutaman minuutin ajan, siten, että sokerit sulavat. Ohjeesta tulee marinadia aika paljon, joten puolellakin ohjeella marinoi helposti esim. 400g lihaa.
Anna taas marinoitua yön yli ja eikun seuraavana päivänä paistamaan=) NAM!

Ei kommentteja: