lauantai 14. elokuuta 2010

mutakakku

Nyt ei valitettavasti ole kuvamateriaalia käytössä, mutta mutakakku on niin tunnettu, että kaikki sen varmaan tietävät. Mutakakkuihin on olemassa lukuisia ohjeita, tässä yksi oivallinen ja nyt huomasin, että on myös gluteiiniton:

220 g suolatonta voita
250 g tummaa suklaata, jonka kaakaopitoisuus 60-70% (itse käytin 80%)
5 kananmunaa
160 g muscovadosokeria

Sulata voi kattilassa, lisää joukkoon suklaa pieninä paloina, sekoita ja jätä pöydälle jäähtymään.
Vatkaa sähkövatkaimella valkuasiet vaahdoksi ja lisää sokerista puolet ruokalusikallinen kerrallaan.
Vatkaa keltuaiset ja loput sokerit vaahdoksi.
Lisää keltuiasvaahtoon jäähtynyt suklaa-voiseos, sitten noin neljäsosa valkuiasvaahdosta reippaasti sekoittaen. Sekoita sitten varovasti käännellen loput valkuaisvaahdosta taikinaan. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista kakkua 175 asteessa 35 min. (Huom! älä paista kakkua liian kypsäksi, muuten kuivuu, eikä enää ole mutamainen)

Ei kommentteja: