torstai 5. helmikuuta 2009

raparperi-lohta


Löysin polkkapossun blogista mainion lohiohjeen:

Raparperiset lohiperhoset kookosmaitokastikkeessa (3 annosta)

n. 600 g nahallista lohifileetä
suolaa
pippuria
2 dl raparperia
2 dl koookosmaitoa
3 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl ruohosipulisilppua

Leikkaa fileestä kolme n. 200 gramman palasta. Leikkaa palat perhosiksi, eli leikkaa jokaiseen viilto keskelle nahkaan asti ja käännä sitten nahkapuolet vastakkain. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Voitele uunivuoka ja laita perhoset siihen. Leikkaa raparperi tosi pieniksi kuutioiksi ja ripottele kuutiot perhosten päälle. Mausta kookosmaito suolalla, pippurilla, chilikastikkeella ja ruohosipulisilpulla. Kaada kastike vuokaan kalojen päälle. Paista uunissa 200 asteessa puolisen tuntia.

Suosittelen, jos löytyy kesältä säilöttyjä raparpereja vielä pakkasesta. Sopivat hyvin yhteen kokoosmaitokastikkeen kera.

Ei kommentteja: