torstai 5. helmikuuta 2009

kermahedelmäkakku


Taas kerran Mestari Aleniuksen kakkuklassikot- kirjalle oli käyttöä=)

Ihanan raikas hedelmäkakku tällä kertaa tiedossa. Koristelu toki omaan tyyliin ja aiheeseen liittyen..

Kuuden munan kakkupohja ja siellä täytteenä:

550 g erilaisia tuore- tai säilykehedelmänpaloja ja marjoja (tässä kakussa ananasta, persikkaa, baanaania ja kiiviä)

sitruunakerma:

5,5 dl kuohukermaa
3 rkl sitruunatahnaa (Lemon curd) (löytyy kauppojen hyllyltä tai voi valmistaa itse)

Vatkaa kerma ja erota siitä puolet kakun päällystämiseen. Sekoita loppuun sitruunatahna.

kostutus:

2,5 dl hedelmämehua
1/2 sitruunan mehu

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros ja levitä pohjalle puolet hedelmänpaloista. Levitä hedelmäpalojen päälle puolet sitruunakermasta. Jatka toinen kerros samaan tapaan. Kostuta myös päälimmäinen osa ja jäähdytä pohjaus kunnolla. Levitä kakun päälle ja reunoille mahdollisimman sileä kerros kermaa. Päällystä kakun alareuna halutessasi tummasuklaa rouheella (n. 100 g). Koristele haluamallasi tavalla (tässä viinirypäleitä ja kiiviä, joiden päällä hyytelösokeria, laatta valkosuklaata ja kirjoitus elintarvikekynillä, kiivien alle pursotettu kermapallot)

Ei voi muuta kuin suositella, erittäin raikas ja kevyt kakku sekä erittäin helppo tehdä!

1 kommentti:

Lellu kirjoitti...

Ai että! Taas mä täällä vesi kielellä lueskelen ja katson kuvia. Hieno kakku! :)