maanantai 30. marraskuuta 2009

Raparperipiirakka


Tässä ohjetta raparperipiirakalle johon ihastuin, löysin ohjeen netistä ihan googlettamalla. Ehkäpä enemmän kesäinen leipomus, mutta jos sattuu pakastimesta löytymään raparperiä, niin mikä ettei nytkin luonnistuisi. Varmasti hyvää myös esim. marjoilla tehtyinä.

Pohja:

3 dl piimää
3 dl sokeria
2 munaa
150 g voita sulatettuna
4 tl leivinjauhoa
1 tl soodaa
vehnäjauhoja

raparperia

Muruseos päälle:
n. 75 g margariinia
n. 1 dl sokeria
vehnäjauhoja

Kaikessa yksinkertaisuudessaan taikina-ainekset sekoitetaan keskenään, jauhoja laitetaan sen verran että taikinasta tulee sopivan löysää. Kaadetaan pellille leivinpaperin päälle ja ripotellaan raparperit pinnalle. Muruseos valmistetaan nyppimällä ainekset keskenään. Jauhoja taas sen verran kun hyvältä tuntuu, mutta siitä saa tulla aika kuivaa. Murut viskotaan piirakan päälle ja sitten vaan uuniin, 180 astetta, valmista on kun näyttää hyvältä.

Valitettavasti minulla ei ole enää muistissa tarkempia jauhomääriä tai kypsennysaikoja, mutta näillä ohjeilla onnistuin itse kuitenkin mukavasti (en tietenkään ollut laittanut ohjetta itselleni ylös). Piirakka sopii hyvin pakastettavaksi, itse asiassa ei säilynyt paria päivää kauemmin hyvänä ilman pakastusta. Pakastimesta viimeiset palat söimme syys-lokakuussa ja hyvää oli edelleen =)

Ei kommentteja: