maanantai 30. marraskuuta 2009

friiterauskeittimen satoa


Jokin kumma sai minut tässä syksyllä hankkimaan rasvakeittimen. Täytyy myöntää, että sillä tehdyt ruoat ovat aikalailla hyviä, joskin aika tuhtia tavaraa, eikä siis todellakaan jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettua.. Mutta silloin tällöin rasvaa on hyvä heruttaa =)

Tässä ohjetta omatekoisiin kananuggeteihin:

n. 300 g broilerin rintafilettä, mikä suikaloidaan annospaloiksi (n. 2x2 cm) eli ei liian pieniksi. Palat maustetaan suolalla ja valkopippurilla maun mukaan.

Panerointiin:

1 dl vehnäjauhoja

1 kananmuna, johon sekoitetaan 1 rkl vettä

1,5 dl korppujauhoja
1 tl paprikajuhetta

Kierittele kananpalat ensiksi jauhoissa, sen jälkeen kananmuna-vesi seoksessa ja lopuksi korppujauho-paprikajuho seoksessa. Tämän jälkeen paloja friteerataan reilu 5 min upporasvassa (helpointa rasvakeittimessä, missä voi säätää lämpötilan helposti)

Huomatttavasti parempia kuin kaupasta ostetut, joista en välitä yhtään..

Ei kommentteja: