maanantai 15. syyskuuta 2008

riimiliha


Nyt sitten muutama riimi riimilihasta...=) Tein viime viikolla paahtopaistia, jonka innoittamana ostin naudan sisäpaistia. Tarkoituksena oli tehdä joku perus uunipaisti, mutta löysinkin keittokirjasta ohjeen graavisuolattuun härkään, eli riimilihaan. Se kuulosti niin herkulliselta, että oli pakko valmistaa. Valmistus itsessään on hirmu helppoa, mutta tekeytyminen kestää 3-5 vrk. Eli loppuviikosta vasta saa kuulla makutuloksia..

Eli valmistukseen tarvitsee vain:

n. 1 kg naudan sisäpaistia
4 rkl karkeaa suolaa (itse laitoin merisuolaa)
3 rkl sokeria
yhteensä 6 tl viher-, musta-, valko- ja rosepippuria rouheena

Poista paistista mahdolliset kalvot. Sekoita mausteet keskenään ja hiero huolellisesti paistiin. Laita paisti ahtaaseen astiaan ja mielellään paino päälle ja peitä foliolla. Anna olla jääkapissa 3-5 vrk. Käännä paisti joka päivä ja poista astiasta neste.

Poista lopuksi mausteet päältä ja kääri paisti folioon. Anna kohmettua pakastimessa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa uuniperunoiden, sienimuhennoksen ja paahdetun ruisleivän kera... Eikö kuulostakin herkulliselta.. Jos torstaihin malttaisi odottaa..=)

Ei kommentteja: