15 vuotta sitten
torstai 5. helmikuuta 2009
runebergin päivä
Ja Runebergin tortut ovat ihania.. Jo varmaan kolmatta vuotta peräkkäin teen samalla ohjeella ja aina vaan maistuvat..
Ostin lähinnä täyekakkujen pohjien tekoa varten yllä olevan vuoan, missä ei siis ole lainkaan pohjaa. Kakku tehdään leivinpaperin päälle ja vuoan ympärysmittaa voi säätää haluamakseen. Skaala on 18-30 cm. Ei tarvitse ostaa useata eri kokoista vuokaa, vaan pärjää tällä. Ainakin näissä tortuissa toimi hyvin, takina ei puskenut reunojen ali. Kakusta otin sitten muotilla torttuja.
Pitää sitten kertoa miten täytekakun teko tällä reunavuoalla onnistuu, kun sen aika tulee..
Mutta tässä ohjetta torttuihin:
200 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
2 dl mantelirouhetta
1 tl manteliuutetta
2 tl kardemummaa
2 dl smetanaa, ranskankermaa tai kermaa
1 tl soodaa
Täytteeksi n. 2d paistonkestävää vadelmahilloa
Kostutukseen:
1 dl vettä
1 rkl sokeria
1 tl manteliuutetta
Päälle:
vadelmahilloa ja sokerivesikuorrutusta
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Lisää kuivat aineet. Lisää lopuksi kermavalmiste ja manteliuute. Laita esim. muffinssivuokiin ja kaiverra torttuihin pieni kolo ja täytä se vadelmahillolla.
Paista 200 asteessa n. 20 15-20 min (kakkua paistoin reilu 20 min)
Kostuta hieman jäähtyneet tortut ja lisää vielä kunkin tortun päälle vadelmahilloa ja hillon ympärille sokerivesikuorrutusta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommentti:
Hyvä, että vuoka toimi. :)
Lähetä kommentti