sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

tortillapaistos


Tässä oiva illanistujaisruoka jopa kahdeksalle henkilölle, jos on muutakin tarjottavaa mukana, mutta muuten n. 4 hengelle. Illanistujaispöydän komistus ja vieläpä herkullisen makuinenkin=)

Valmistus on helppoa:

1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 ps herne-maissi-paprikasekoitusta
2 tl chilijauhetta
ripaus suolaa
2 dl paseerattua tomaattia
n. 1/2 tölkkiä salsa- tai tacokastiketta (itse käytin tacokastiketta melkein purkillisen)
8 tortillaa
1 avokado
1 tomaatti
1,5 dl juustoraastetta

tarjoiluun kermaviiliä tms.

Hienonna sipuli ja ruskista öljyssä pannussa. Lisää jauheliha ja ruskista sekin. Lisää pakastevihannekset, mausteet, paseerattu tomaatti ja taco/salsakastike. Keittele muutama minuutti ja tarkista kastikkeen maku.

Aseta leivinpaperilla peitetylle pellille tortilla ja levitä siihen kastiketta. Lado samanlaisia kerroksia päälleekkäin siten, että päällimmäiseksi tulee tortilla. Halkaise avokado, poista siemen ja kuori. Viipaloi malto. Viipaloi myös tomaatit (itse käytin kirsikkatomaatteja, jotka halkaisin). Asettele viipaleet tortillakakun pinnalle ja sirottele päälle juustoraastetta. Pane keko ennen tarjoamista uuniin n. 10 minuutiksi 200 asteeseen. Tarjoa lisänä salaattia ja kermaviili- tms. kastiketta.

Tarjoilun helpottamiseksi kakku kannattaa jakaa jo valmiiksi annospaloihin terävällä veitsellä. (Ja ennen viipalointia siirtää tarjoiluastialle, itse jätin pellin päälle, eikä ole kovin kaunista, kuten kuvasta näkee..)

caesar salaatti kanalla


Tätä kannattaa kokeilla! Erittäin ruokaisa ja maukas salaatti, loppujen lopuksi salaattiahan tässä salaatissa on vain salaatinlehtien verran, mutta salaatti kuitenkin=)

Salaattiin tarvitset:

jääsalaattia
krutonkeja (helppo valmistaa itse, paahtamalla paahtoleipäpalasia öljyssä ja voissa, kunnes rapeutuvat)
paistettuja marinoimattomia broilerifileepaloja (lisää vain hieman suolaa)
parmesanjuustolastuja

kastike:

1 valkosipulinkynsi
3 tl sinappia
loraus sitruunamehua
loraus worchestershirekastiketta
1 dl oliiviöljyä
1/2 dl ranskankermaa
1 keltuainen
3 anjovisfileetä

Valmistus:

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. (Maku on aika voimakas jos maistat pelkältään, mutta tasoittuu, kun laittaa salaatin sekaan)

Revi salaatin lehdet sopivan kokoisiksi ja asettele kulhon pohjalle. Paista broileripalat, mausta suolalla ja lisää salaatinlehtien päälle. Ripottele parmesan lastuja päällimmäiseksi ja lisää lopuksi kastike. Ja ei muuta kuin syömään!

torstai 9. huhtikuuta 2009

Mascarpone-suklaabrowniet


Suklaan rakastajan unelmat!!

Mielestäni se kertoo hyvästä ohjeesta, jos jotain tekee useamman kerran ja näitä olen tehnyt ohjeen saatuani useampaan otteeseen. Ohjeen olen saanut kaveriltani ja olen vieläkin ohjeestä ikikiitollinen. Näitä voi tehdä kokonaisen vuoallisen ja vaikka pakastaa, maku säilyy silti hyvänä..

Näitä tehdäksesi tarvitse uunivuoan, pellillä tämä ei onnistu. Itse olen käyttänyt lasagneuunivuokaa, suorakaiteen muotoinen.

HUOM!!Parhaimman tuloksen saat, kun valmistat browniet jo tarjoamista edeltävänä päivänä ja tarjoat jääkaappikylminä!!!

Tähän herkkuun tarvitset:


200g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus väh. 70%) (Lidl:stä saa ihan kelpo 70% suklaata)
200g suolatonta voita
3 munaa
3dl sokeria
2dl vehnäjauhoja

täyte:
400g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa (jos siis haluat laktoosittoman version, käytä laktoositonta tuorejuustoa ainoastaan, itse olen käyttänyt sekä mascarponea että tuorejuustoa fifty fifty)
2rkl vaniljasokeria
1,5dl tomusokeria
2 munaa

Uuni 175 astetta
aika uunissa noin 35 min

Voitele leivinpaperi voilla ja laita se 20x30cm uunivuokaan.
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai varovasti mikrossa.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää hieman jäähtynyt suklaa-voiseos vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Siivilöi jauhot ja sekoita tasaiseksi.

Sekoita täytteen aineet keskenään sileäksi massaksi.

Levitä noin 3/4 suklaataikinasta vuokaan.
Levitä täyte taikinan päälle.
Lisää loppu suklaaseos täytteen päälle.
Tee pintaan veitsellä kuvioita jos haluat.
Paista uunin keskiosassa.

Brownie saa jäädä hieman tahmeaksi!!!!

NAM!!

naudanlihaa ja sipulia




Pitkästä aikaa päivityksiä..

Tässä ruoka, jota olen ehtinyt valmistamaan puolen vuoden sisällä useita kertoja, niin hyvää ja maukasta se on. Valmistus itsessään on todella helppoa ja nopeata, kunhan hoitaa lihan viipaloinnin vain ajoissa..

Tässä ohjetta:

Naudan paistia (yleensä kaupoissa myydään n. 600-800g paloja, olen käyttänyt yleensä sisäpaistia)
3 isoa keltasipulia
3-5 valkosipulin kynttä
Öljyä
Soijaa maun mukaan


Laita paisti pakastimeen n. 3-4 tunniksi, niin että kohmettuu. (huom! poista pakkauksesta veri ja kuivaa hieman paistin pintaa paperilla). Leikkaa paistista sen ollessa kohmeinen lihaveitsellä ohuen ohuita lihalastuja.



Paloittele sipulit reiluiksi paloiksi. Suikaloi valkosipulin kynnet. Kuumenna pannu kuumaksi. Lisää öljyä reilu loraus (ainakin 1/2dl). Lisää valkosipuli ja heti perään liha ja keltasipuli. Sekoita niin kauan kuin liha on kypsää. Mausta lorauksella soijaa ja sekoita.

Tarjoa keitetyn riisin tms. kanssa.